OPISKELIJALLE


Korkeakoulu opiskelijoiden on hyvä pysyä ajantasalla koulun asioista. Kun käyt katsomassa sivuillamme mitä tapahtumia järjestämme kannattaa myös aina kurkata opiskelijalle osio.

Tätä osaa nettisivuistamme päivitetään sen hetkisten koulun asioiden tullessa ilmi jotta kuvataideopiskelijat pysyvät kärryillä koulun asioista.

Täältä voi löytyä tärkeitä yhteystietoja, apua kouluun hakemiseen, tai ilmoituksia poikkeutilanteista jotka vaikuttaa opiskeluihin. Koulun korona tilanteesta ja siitä kuinka se vaikuttaa kuvataideopiskelijoiden elämään ilmoitetaan myös.

LAB-KORKEAKOULUN SIVUT

Tiesitkö, että LAB-korkeakouluilla on omat nettisivut? 

LAB:n nettisivuilta löytyy ajankohtaista infoa, tietoa koulumme eri koulutuksista ja yksityiskohtaisia kertomuksia koulussamme tapahtuvasta kehityksestä ja uusista innovaatioista. Sivuilla ilmoitetaan myös uusista tapahtumista esim. näyttelyistä ja messuista.

Jos tarvitset jonkun tietyn opettajan tai koulun työntekijän yhteystiedot voit hakea niitä LAB:n sivuilta. 

LAB:n nettisivut ovat myös hyvä lähde kansainvälisille opiskelijoillemme, sillä sivuja voi lukea Suomen kielen lisäksi Englannin- ja Venjän kielellä.

Voit vierailla sivuilla alla olevasta linkistä.

KOULUUN HAKEMINEN

Jos olet kiinnostunut hakemaan LAB-ammattikorkeakouluun kuvataiteen puolelle niin kouluumme voi hakea kolmella eri tavalla. Näihin tapoihin kuuluu yhteishaku, siirtohaku ja avoin väylä. Kuvataiteilijaksi voi opiskella tulee sitä kouluun millä tahansa tavalla. 

Tässä selitämme lyhyesti kuinka voit hakea kouluumme. 


YHTEISHAKU

Kolmesti vuodessa kouluumme voi hakea yhteishaun kautta. Yhteishaku on auki kahdesti keväällä ja kerran syksyn puolella.

Kevään kaksi hakua jakaa englannin- ja suomenkielen koulutukset erilleen. Englannin kielisiin koulutuksiin haetaan tammikuussa ja suomenkielisiin maalis-huhtikuussa. 

Hakeminen painottuu enemmän kevään puolelle sillä joihinkin koulutuksiin ei voi hakea syksyn puolella joten keväällä hakijoille löytyy enemmän vaihtoehtoja. 

KEVÄÄN 2021 YHTEISHAKU

7.-20.1.2021 - Kevään 2021 Englannin kielisten koulutusten yhteishaku
17.-31.3.2021 - Kevään 2021 Suomenkielisten koulutusten yhteishaku
31.5.2021 - Todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille (ilmoitus voi tulla myös aikaisemmin)
4.6.2021 - Englannin kielisten koulutusten valintojen tulokset ilmoitetaan (ilmoitus voi tulla myös aikaisemmin)
9.7.2021 - Muut kuin todistusvalinnat ilmoitetaan suomenkielisistä koulutuksista viimeistään
16.7.2021 - Opiskelupaikan vastaanottaminen viimeistään klo 15 mennessä
2.8.2021 - Varasijoilta hyväksyminen päättyy klo 15
Elokuu 2021 - Opinnot alkavat

Lisää tietoa yhteishausta löydät alla olevasta painikkeesta LAB:n sivuilta.


SIIRTOHAKU

Seuraava hakuaika suoritetaan 3.-17.5.2021.

Hyväksyttyjen siirto-opiskelijoiden tutkinto-opiskeluoikeus alkaa 1.8.2021 LAB:ssa.

Kahdesti vuodessa järjestetään siirtohaku. Siirtohaku suoritetaan osoitteessa Opintopolku.fi

Jos tutkinto-ohjelmissa on tilaa LAB-ammattikorkeakoulu voi ottaa siirtohaussa opiskeljoita. Vapaiden opiskelupaikkojen määrä voi vaihdella ja riippuu vahvasti haettavasta opetusryhmästä.

Opintopolku.fi-palvelussa ilmoitetaan hakukohteet joka hakukauden mukaan. Siirtoa ei voi hakea samana lukukautena kuin lähtökorkeakoulun opiskelupaikka on vastaanotettu.

HUOM! Tutkinto-ohjelmaa voi vaihtaa myös LAB-korkeakoulun sisällä. Päivä- ja monimuotototeutuksen vaihtaminen, koulutuksesta toiseen siitryminen tai kampuksen vaihtaminen LAB-korkeakoulujen sisällä toteutetaan sisäisen siirtohaun kautta. Sisäinen siirtohaku on 3.5.2021 - 17.5.2021 klo: 15 mennessä.

Lue lisää Siirtohausta LAB:n sivuilta alla olevasta linkistä.


AVOIN VÄYLÄ

Seuraava hakuaika on 3-17.5.2021. 

Tällöin hyväksytyillä opiskelijoilla alkaa tutkinto-opiskeluoikeus 1.8.2021.

Jos haluat hakea avoimen korkeakoulun opintojen perusteella hakeminen on mahdollista erillishaussa kahdesti vuodessa. Hakeminen tapahtuu tällöin Opintopolku.fi-järjestelmässä.

Opiskelijat joilla on ainakin 55 opintopistettä avoimesta korkeakoulusta ja ovat koulutusohjelmaan soveltuvia voivat hakea avoimen väylän kautta.  Opiskelija tarvitsee soveltuvuuttaan varten myös 30 opintopisteen MOTARI-opinnot.

Opintojen tulee olla suoritettuna opintorekisterissä 31.7  (kevät haku) tai  31.12 (syksy haku).

Lue lisää avoimen väylän opinnoista LAB:n omilta sivuilta alla olevasta painikkeesta. 

KORONA JA OPISKELU

Kirjoitettu: 7.9.2021

Opiskelija: Muistathan, että koulumme korona tilanne kehittyy jatkuvasti ja koulumme lähettää ajankohtaisimmat tiedot sähköpostiisi.

Tämän hetken koronatilanteen takia koulussa ylläpidetään turvavälejä tunneilla ja luokkien oppilasmäärää on rajoitettu. Luokkien ovien viereen on merkattu kuinka monta oppilasta saa olla luokassa kerrallaan jotta korona rajoituksia voidaan ylläpitää.

Koulussa tulee myös käyttää maskia! Muistakaa käyttää maskia aina kun tulette kouluun.

KUVATAITEEN OSAAMISPÄÄLIKKÖ


Nimi:                           Eija Mustonen 

Sähköposti:               +358 40 7633690

Puhelinnumero:        Eija.Mustonen@lab.fi